Barcelona fotògrafes

Rosa Szücs del Olmo – La mare fotògrafa, c. 1960
Museu Nacional d’Art de Catalunya. Dipòsit de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya
© L’autora o els seus hereus

Recomanació del Fotoclub:

L’exposició, que s’emmarca dins els actes de celebració del 8 de març, recull 70 imatges de 21 fotògrafes de diferents generacions i procedències que han tingut un paper rellevant a l’hora de retratar la ciutat de Barcelona amb les seves càmeres, des de la Segona República fins als primers anys noranta. Sovint en segon pla i oblidades, aquesta mostra té l’objectiu de visibilitzar aquestes dones, reivindicar la seva mirada i reconèixer el seu paper en la història de la fotografia a casa nostra.

La mostra s’estructura en tres blocs: Barcelona s’internacionalitza (anys trenta); Des del terrat (dels anys quaranta als anys setanta), i A peu de carrer (dels anys setanta als anys noranta).

S’hi exposen imatges de Pilar Aymerich, Consuelo Bautista, Joana Biarnés, Anna Boyé, Milagros Caturla Soriano, Colita, Silvia T. Colmenero, Carme Garcia Padrosa,  Kati Horna, Dora Maar, Roser Martínez Rochina, Anna Maria Martínez Sagi, Margaret Michaelis, Marta Povo, Guillermina Puig, Marta Sentís, Rosa Szücs del Olmo, Gerda Taro, Anna Turbau, Montserrat Vidal i Barraquer i Pilar Villarrazo.

La mostra té com a punt de partida el llibre Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas, coeditat per La Fàbrica i l’Ajuntament de Barcelona, el primer a recollir la imatge de la ciutat a través de la mirada d’aquestes 21 dones.

Plaça Comercial
(davant d’El Born, Centre de Memòria Històrica)
Exterior, accés lliure

Del 6 de març al 6 de juny de 2021
Durant el segon semestre de 2021, l’exposició viatjarà per diferents espais dels districtes de la ciutat.

Més informació: https://www.barcelona.cat/expofotografes/ca

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!