Caminades amb els CAPS

Un altra vegada el CAP de Ramón Turró ens va proposar acompanyar a la gent que fa les caminades, per incentivar-los a fer fotos. Està demostrat que la fotografia pot ser una teràpia molt important a l’hora de socialitzar i combatre la soledat.

El nostre company Joan Coll, que coordina aquesta activitat amb el CAP ens explica ho què s’espera dels acompanyants del Fotoclub Poblenou:

Normalment caminem mirant a terra prestant atenció només en allò que ens pot fer falta per arribar amb seguretat al nostre destí: semàfors, pas de vianants, no xocar amb els altres, etc. Pocs miren amb ulls encuriosits el que ens envolta. Això últim, és precisament el que hauriem de fer, a l’acompanyar la gent a les caminades, i ensenyar-los a mirar amb ulls encuriosits el que ens envolta, i no el que veiem, sinó com ho veiem i com ho sentim.

És per això, que vaig demanar l’ajuda de vosaltres, per fer entendre la importància i la necessitat d’aixecar la vista, mirar l’entorn i fixar en imatges allò que veu i allò que sent. Per assolir aquesta tarea també cal dominar una mica la tècnica, ja que el telèfon a vegades ens fa males jugades o bé no l’entenem. I en aquest cas una mica de coneixement tècnic també poden ajudar a veure-hi millor i assolir l’efecte que volem. És per això que us invito a fer que ens acompanyeu. És una experiència enriquidora.

Us deixo un enllaç a la web de “Photolari” que parla d’un estudi realitzat al Regne Unit, sobre la importància de la fotografia en el nostre ànim “Fotografia amb recepta”, una nova teràpia per millorar la salut mental.

Les dates de les caminades es publicaran al nostre calendari. Si voleu participar o teniu alguna pregunta, poseu-vos en contacte amb el nostre company Joan Coll.

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!