Carlos Pérez Siquier

Marbella, 1974

Recomanació del Fotoclub:
Carlos Pérez Siquier (Almeria, 1930) és un dels pioners de l’avantguarda fotogràfica a Espanya. Inicia la seva carrera als anys cinquanta al barri almerienc de La Chanca, retratant gent senzilla del carrer de manera espontània. De les aproximacions al neorealisme passa a un canvi d’estètica i les seves imatges, ja en color, en un moment en què la fotografia artística s’aferrava al blanc i negre,  incorporen influències de moviments com el pop o l’abstracció informalista. Les fotografies es caracteritzen per l’ús del color saturat i busquen seleccions de la realitat, amb pocs elements, fragments o detalls on traspuen el surrealisme, l’humor i la ironia, mantenint el purisme tècnic.
Pérez Siquier ha fet servir gairebé tota la seva vida la mateixa càmera, la mateixa pel·lícula i el mateix laboratori. No fa reenquadraments, i tampoc fa servir el fotòmetre, el flaix ni el trípode. Recentment s’ha passat a la digital, sense menystenir l’emoció de la fotografia analògica. Fa poques fotos i les mira molt temps després. Quan se li pregunta pels seus projectes, respon: “Siempre estoy trabajando, cuando te estoy mirando a los ojos veo lo que sucede detrás”. Als seus 89 anys, continua actiu com a fotògraf i conserva la seva melena blanca i la mirada jove i curiosa.
Aquesta retrospectiva reuneix més de 170 fotografies de les sèries més cèlebres de l’artista, realitzades entre 1957 i 2018, entre d’altres, La Chanca, La playa, La Chanca en color, Informalismo o Trampas para incautos, amb una  important aportació d’imatges inèdites.

Fundació MAPFRE – Casa Garriga Nogués
Diputació, 250
08007 Barcelona

Del 14 de febrer al 17 de maig de 2020
Dilluns: de 14.00 a 20.00 h
Dimarts a dissabte: de 10.00 a 20.00 h
Diumenges i festius: d’11.00 a 19.00 h

Preu: 3 €
Entrada gratuïta: dilluns de 14.00 a 20.00 h
https://www.fundacionmapfre.org/fundacion/es_es/exposiciones/sala-casa-garriga-nogues/carlos-perez-siquier.jsp

Documental Detrás del instante (cap. 1) de RTVE, dedicat a Pérez Siquier

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!