Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social. 1936-1939

Recomanació del Fotoclub:

Aquesta exposició proposa un recorregut inèdit pel fons fotogràfic que va crear a Barcelona, durant la Guerra Civil, l’Oficina de Información y Propaganda de CNT-FAI, amb la finalitat d’articular i expandir el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme. La lluita que es lliurava també va arribar a l’àmbit periodístic i els anarquistes miraven de combatre la imatge estigmatitzant que l’Estat i bona part de mitjans de comunicació havien donat del moviment, finalitat per a la qual sovint recorrien a la fotografia.
A la mostra podrem trobar imatges inèdites i redescobrir-ne d’emblemàtiques, entre d’altres, de fotoperiodistes com Pérez de Rozas o Antoni Campañà, de la fotògrafa anarquista hongaresa Kati Horna, i, també, de fotògrafs voluntaris d’autoria desconeguda.
Les fotografies mostren els primers dies de la revolució social a Barcelona, l’activitat dels milicians i milicianes, els fronts de guerra, la vida quotidiana a la rereguarda, manifestacions, mítings i reportatges de les col·lectivitzacions, tant a la ciutat com al camp. Imatges que reflecteixen la mirada combativa i compromesa en el somni d’un món més just i que confirmen el pes històric de l’anarcosindicalisme a Barcelona, ciutat on es va esdevenir la major revolució del segle XX d’aquest moviment.

Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Plaça Pons i Clerch, 2, 2a planta
08003 Barcelona

Del 29 de novembre de 2019 al 16 de maig de 2020
De dilluns a dissabte, de 10.00 a 19.00 h. Festius tancat.
Entrada gratuïta

https://ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiufotografic/ca/noticia/propera-exposicio-grafica-anarquista-fotografia-i-revolucio-social-1936-1939_874851

Article publicat al diari Ara

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!