Josep Coté, fotògraf a bord

Autoretrat de Josep Coté

Recomanació del Fotoclub:

Exposició fotogràfica amb imatges fetes per Josep Coté, músic a bord del paquebot “Marqués de Comillas”, de la Compañía Trasatlántica Española.

Especialitzat en la pràctica de la fotografia, de dia fotografiava imatges quotidianes dels tripulants a bord del vaixell i de nit amenitzava les vetllades com a músic. Es tracta d’escenes espontànies i singulars de gran valor per la seva escassetat. Els menjadors dels oficials i dels cambrers, la cuina, els cambrots, els salons, les cobertes… tornen a la vida amb la presència espontània i natural de les persones que han compartit aquests espais. La seva trajectòria s’emmarca durant els anys de postguerra espanyola.

Al novembre de 2018 el Museu Marítim va rebre en donació el llegat de Josep Coté: 540 negatius, unes càmeres fotogràfiques i material de laboratori emprat pel fotògraf durant els seus viatges al mar. La major part de les imatges són a bord del vaixell “Marqués de Comillas” però també apareixen escenes d’altres embarcacions. La donació té un gran valor per representar un fons íntegre sobre la trajectòria professional d’un fotògraf estretament vinculat amb el mon marítim: el seu testimoni fotogràfic i les eines amb les que hi va treballar.

Botiga del Museu Marítim de Barcelona
Av. de les Drassanes s/n (accés al Museu per la plaça del Portal de la Pau)
08001 Barcelona
Tel. 933 429 920

De l’11 d’octubre de 2019 al 13 d’abril de 2020
De dilluns a diumenge, de 10.00 h a 20.00 h
Preu: Gratuït

https://www.mmb.cat/exposicions/josep-cote-fotograf-a-bord/

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!