Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 sessions

Recomanació del Fotoclub:

 Sessió per a American Airlines (27/02/1956) / Milton H. Greene © 2020 Joshua Greene

Aquesta exposició presenta una selecció de 84 fotografies icòniques de Marilyn Monroe, resultat de 50 sessions fotogràfiques preses entre el 1953 i el 1957, els anys de més esplendor de l’actriu, pel seu fotògraf de capçalera, el llegendari Milton H. Green.

Marilyn va ser fotografiada per artistes com Cecil Beaton, Richard Avedon o Henry Cartier-Bresson, que van contribuir a emfasitzar la seva fotogènia sensual. Milton H. Green, fotògraf novaiorquès de moda,  havia publicat en revistes com Vogue, Life o Harper’s Bazaar, però el seu treball més reconegut correspon al retrat de celebritats (entre les quals, Audrey Hepburn, Andy Warhol, Groucho March o Alfred Hitchcock). El 1953 va començar una relació d’amistat entre ambdós, amb una sèrie de fotos per a la revista Look.  Green va ser el fotògraf amb què Monroe va trobar l’oportunitat per desterrar la imatge de sex symbol i dona objecte amb què Hollywood l’havia encasellat. Aquesta mostra descobreix una Marilyn més íntima i natural, en imatges quotidianes, allunyades dels focus i dels estudis i capturades en 50 escenaris diferents.

L’exposició inclou una petita retrospectiva integrada per 10 pel·lícules protagonitzades per l’actriu. Així mateix, es complementa amb una audioguia que porta el títol de Mirades: cinema, imaginaris i poder, on sociòlegs, periodistes, fotògrafes, poetes i professores de cinema analitzen i comenten les fotos de la mostra. S’estableix un diàleg entre aquestes imatges del passat i el temps actual, en una reflexió sobre la consolidació dels imaginaris col·lectius del segle XX en endavant, i la forma amb què les arts audiovisuals i la indústria del cinema, generalment sota la direcció d’homes, han contribuït a generar determinats arquetips femenins.

Filmoteca de Catalunya
Plaça Salvador Seguí, 1
08001 Barcelona

Del 17 de desembre de 2020 al 24 de febrer de 2021
De dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h
De dimarts a diumenge, de 16.00 a 21.00 h

Tarifes
Entrada lliure

Més informació: https://www.filmoteca.cat/web/ca/cicle/marilyn-monroe

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!