Sala Aixelá (1959-1975)

Recomanació del Fotoclub:

La sala Aixelá estava instal·lada al soterrani de la botiga homònima especialitzada en aparells audiovisuals ubicada al número 13 de la Rambla de Catalunya. L’establiment va obrir les portes l’any 1958. D’entrada va ser una botiga d’imatge i so capdavantera, en la qual es trobaven les últimes novetats. L’advocat i crític fotogràfic Josep Maria Casademont es va fer càrrec del departament de publicitat i va iniciar una programació regular amb projeccions de cinema, conferències i sessions de música clàssica, contemporània i jazz.  
Al llarg del recorregut, que segueix pas a pas les exposicions que es van programar, es poden veure obres dels fotògrafs rellevants d’aquell període, avui plenament reconeguts:  Francesc Català-Roca, Toni Catany, Ricard Terré, Ramon Masats, Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Julio Ubiña, Ramon Dimas, Joan Colom, Cueta, Gabriel Cualladó, Paco Ontañón, Ignasi Marroyo, Eugeni Forcano, Manel Esclusa… A més de fotografies -algunes de les quals avui emblemàtiques-, es poden veure objectes curiosos (càmeres, televisors, ràdios…).
La sala Aixelá va mantenir la seva programació fins a l’any 1975, cosa que la va convertir en un punt de trobada i una plataforma de difusió de la fotografia, el cinema clàssic i amateur i els corrents musicals d’avantguarda, tot i el context de censura i manca de llibertats de l’època.

La Virreina Centre de la Imatge
Palau de la Virreina 
La Rambla, 99 
08002 Barcelona 

Del 23 de novembre de 2019 al 16 de febrer de 2020
De dimarts a diumenge i festius, d’11.00 a 20.00 h
Entrada lliure
https://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/exposicions/sala-aixela/408

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!