SOBRE LA FOTOGRAFIA – Susan Sontag

Aquesta obra, un clàssic de la història de la crítica de l’art, s’allunya del que trobem en la gran majoria de llibres de fotografia. Quan es va publicar, per primera vegada, el 1973, va tenir una gran repercussió i encara avui continua sent un referent, una aproximació -parcial si es vol, però poderosa- al fet fotogràfic com a conjunt.

Sontag era una gran observadora de l’entorn cultural, amb una àmplia capacitat per a l’anàlisi i la reflexió sobre els esdeveniments socials. Convençuda que les imatges mostren un codi visual de dimensió ètica, l’autora, compromesa amb els problemes socials i polítics de la seva època, posa el focus en la capacitat de la fotografia per crear missatges sobre la mirada del fotògraf envers el món que l’envolta i del paper d’aquest art com a mitjà de comunicació ideològica.

Per a l’autora, a més de la interpretació singular del món com a forma d’expressió individual, la fotografia esdevé un fenomen a través del qual es comparteixen emocions i, fins i tot, un mecanisme que condueix a la mediocritat: “En les últimes dècades, la fotografia compromesa ha contribuït a adormir consciències tant com a despertar-les”.

Avui, dècades després, Sontag ens ajuda a comprendre el paper de la imatge en la cultura i societat contemporànies.

Editorial: Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura. La Virreina Centre de la Imatge i Arcadia
ISBN: 9788494992407 
Llengua: Català
Nombre pàgines: 253
Any edició: 2019

Aquesta notícia t’ha agradat? Comparteix-la amb els teus amics!