Seguint amb la presentació d’ocells i d’indrets on trobar-los prop de Barcelona, us mostro diverses fotografies fetes a la bassa de Can Dunyó, a Lliçà d’Amunt.

Cartell informatiu de la bassa de Can Dunyó, Lliçà d’Amunt

Can Dunyó és una bassa de nova creació que s’ha reconvertit en una zona humida de molta diversitat, on habiten ocells aquàtics i migratoris. A més de poder-hi anar amb cotxe, s’hi pot arribar amb tren (línia R3) i amb autobús (línies E7, E21), des de Barcelona. L’accés es troba al costat del camí fluvial del riu Tenes.

El cabusset

El cabusset és el més petit de la família dels cabussons. Pràcticament no té cua, té una longitud de 25 a 29 cm i pesa entre 130 i 136 g. Té les potes amb els dits lobulats adaptats per a la natació. Basteix el seu niu on tingui una mínima cobertura vegetal on refugiar-se i és una plataforma vegetal, propera a la riba i que sura a l’aigua. Per alimentar-se se submergeix i pesca peixos i crancs.

Cabusset (Tachybaptus ruficollis)

Vaig fer aquesta fotografia després d’observar el cabusset dins l’aigua. Em vaig adonar que alguna cosa es bellugava sobre el seu llom i van resultar ser dues cries a les quals la mare va fer baixar a l’aigua.

El rascló

El rascló és un ocell discret que sol viure amagat entre la vegetació, la qual cosa el fa difícil d’observar. Els adults tenen el bec llarg, prim, vermell i lleugerament corbat cap avall, amb la part superior bruna. Els ulls també són vermells.

A més d’ocells, a Can Dunyó és possible observar i fotografiar altra fauna i la flora pròpies d’aquest entorn natural.

Rascló (Rallus aquaticus)
Abella treballant en la pol·linització
Libèl·lula

Espero que gaudiu tant com jo d’aquest indret d’alt valor ecològic. 

Totes les imatges ©Manel García