Revista Abril 2023

Revista Fotonou abril 2023

Revista Fotonou abril 2023

Aquí trobareu l’editorial i el sumari dels articles de la revista Fotonou d’abril 2023.

Portada
Disseny, tot és disseny

Disseny, tot és disseny

A la portada d’un llibre, a les instruccions d’ús d’un electrodomèstic, al rètol de la botiga de sota casa… mirem on mirem, hi ha disseny gràfic, hi ha algú que ha pensat com jerarquitzar-ne la tipografia o quin color aplicar-hi. Avui parlem del disseny que ha vestit el nostre FotoFest 2022.

FotoFest Poblenou, Marga Alconchel
Sergio Flores, el fotògraf inquiet

Sergio Flores, el fotògraf inquiet

El Sergio Flores és, a més d’un gran fotògraf professional, l’artífex i cofundador del nostre estimat Fotoclub. Aquesta entrevista és un reconeixement a la seva trajectòria i un agraïment, ple d’afecte, de tots els que, sense la seva empenta, no seríem part d’aquesta entitat nostra.

L'entrevista, Marga Alconchel
La fotografia moderna (1910-1940)

La fotografia moderna (1910-1940)

Som a les primeres dècades del segle XX i el món de la fotografia experimenta canvis profunds. Veurem com, a poc a poc, es deslliga dels corrents pictòrics que li eren exemple, per assajar noves maneres de fer fotografia cercant una essència pròpia.

Món fotogràfic, Daniel Iglesias
Robert Doisneau. La vida quotidiana a París

Robert Doisneau. La vida quotidiana a París

Robert Doisneau va ser un reconegut i multipremiat fotògraf documental del segle XX. Encara avui, un dels més influents i inspiradors. Un mestre a capturar l’essència de la vida quotidiana de París, escenari principal de les seves fotografies.

Món fotogràfic, Paco Monforte
'Petó davant del Palau de l'Ajuntament'

‘Petó davant del Palau de l’Ajuntament’

“Le Baiser de l’Hôtel de Ville” és la foto d’una escena espontània o preparada? Avui dia aquesta qüestió no genera gaires dubtes, com tampoc ningú no discuteix que és una de les fotografies més conegudes i admirades de Robert Doisneau.

Món fotogràfic, Paco Monforte
Parc Natural del Delta del l'Ebre

Parc Natural del Delta del l’Ebre

La varietat d’activitats que es poden dur a terme al Delta de l’Ebre inclou la fotografia ornitològica. L’autor de l’article, fotògraf de natura, la practica amb solvència contrastada i, un cop més, ens en fa partícips amb aquest magnífic reportatge.

Món fotogràfic, Pedro Murillo
Fotos d'ocells: el digiscoping

Fotos d’ocells: el digiscoping

Quan, emprant la tècnica del digiscoping, ajuntem un telescopi a una càmera fotogràfica, els resultats obtinguts solen ser grats i sorprenents. L’autor d’aquest article, tot i que fa temps que ja no practica aquesta tècnica, ens en fa cinc cèntims.

Tècnica, Joaquim Surribas
Notícies d'última hora

Notícies d’última hora

Un poti-poti de notícies curtes amb els ingredients justos, ben amanits i ben remenats, que ens posen al dia, en un moment, de l’actualitat fotogràfica més roent. Us convidem a fer-ne un tast.

Tècnica, Joan Coll
Les 7 diferències

Les 7 diferències

Sempre s’ha dit que per fer una bona foto s’ha de tenir “mirada fotogràfica”.
Si sou d’aquells a qui se’ls escapen els detalls, no patiu. Us proposem un joc per exercitar l’agudesa visual, imprescindible per fer una bona fotografia.

Tècnica, Xavier Modamio
Barri Gòtic (o no)

Barri Gòtic (o no)

La recompensa de saber esperar és, de vegades, l’aparició del personatge adient al lloc adient. Sumem-hi la llum justa i un entorn fabulós. Ara només ens cal abocar-hi l’ànima, i ja tenim una foto guanyadora. Sembla fàcil, oi?

Les nostres fotos, Judith Aranich
GAUDInt Barcelona

GAUDInt Barcelona

El Park Güell és una de les obres més reconegudes d’Antoni Gaudí, tant, que si voleu fer-ne una bona foto, haureu de carregar-vos de paciència. La guanyadora del concurs de gener de 2023 ens explica el procés, ple d’entrebancs, per obtenir la fotografia que en va merèixer la primera posició.

Les nostres fotos, Judith Aranich
Dona color al teu frigorífic

Dona color al teu frigorífic

Sovint, quan ens plantegem quina foto presentar al nostre concurs social, busquem emplaçaments i enquadraments espectaculars. En aquesta ocasió veurem quin és el resultat d’eliminar el color d’una fotografia sortida d’un espai quotidià de glamur discutible, i de com això la fa guanyadora d’un concurs.

Les nostres fotos, Martí Parés
Processons a Barcelona

Processons a Barcelona

L’autor d’aquest reportatge comparteix amb nosaltres les impressions i vicissituds viscudes en fotografiar una tradició molt arrelada a Barcelona, alhora que ens explica com ha extret de la seva càmera les millors imatges de la processó de Setmana Santa.

Les nostres fotos, Xavier Modamio
Manel Garcia i la natura

Manel Garcia i la natura

Aquest article ens dona a conèixer diverses referències d’espais, pròxims a Barcelona, on trobar una gran varietat d’animalons que estaran encantats que els fotografiem.

Les nostres fotos, Manel Garcia
Fotoclub endins

Fotoclub endins

De vegades, és bo reflexionar i mirar portes endins. Segur que, si ho fem, trobarem el tresor que fa valuós el Fotoclub: persones amb qui gaudir i compartir afició, persones amb una capacitat i amb un saber fer enormes. Podríem tenir molts profetes en terra pròpia.

El nostre club, Josep Cifre